Рекорд України в Палаці Мистецтв

Рекорд України встановили у Львові. Діти з вадами зору створили найбільшу картину. На шедевр витратили вісімдесят літрів фарби. Малювали валиками, пензлями та руками. Панно розміром 10 на 20 метрів встановлять на фасаді Львівського палацу мистецтв.

Пів сотні хлопчиків і дівчаток завершують малювати картину. На одязі й руках фарба, в очах – щастя. Кожен відчуває себе творцем шедевру. Картина стала найбільшою в Україні.

Юрій Гнатковський, організатор акції:
– Тому такий результат, встановлення рекорду, нагороди, увага телебачення, весела праця в команді – є необхідна для кожної дитини.

Марта малювала свою частинку картини в цьому кутку. Тут їй було комфортно творити задумане.
Марта Балах, художниця-аматорка:
– Ведмедиків, хатку, сонечко, хмаринки.

А Лесю доручили розмальоювувати хмарки. Він переконався: малювання заняття захоплююче й корисне.
Лесь Леонтьєв, художник-аматор:
– Бо то тобі розвивається мозок, тим воно цікаве. Мені це теж цікаво.

Волонтери, які працювали з дітьми, легко знайшли спільну мову. Попри слабкий зір, хлопчики й дівчатка виявились чудовими художниками.
Віталій Кирилів, художник:
– Я не побачив жодної різниці від звичайних діток. Трошки просто хтось ближче підсовував листочок. Але різниці не було. І сьогодні цей малюнок, який вони малювали – вони просто відірвались! І дуже легко було з ними.

Пів сотні дітлахів створили це панно за чотири години. Тепер воно прикрашатиме Львівський палац мистецтв. Фарби, якими малювали картину “не бояться” ні дощу, ні сонця.

За матеріалами Першого Національного. Автори: Володимир Мельник, Ольга Крупник. Оператор: Анатолій Киричук.
Постійна ланка: http://1tv.com.ua/uk/news/2011/01/28/3492

Коментувати