Мозаїка дотику

У Львівському Палаці мистецтв в рамках соціального проекту «Творчі студії пальчикового живопису для дітей з вадами зору» на базі Львівського навчально-реабілітаційного центру для дітей з вадами зору «Левеня» та Львівської загальноосвітньої школи-інтернат для сліпих дітей, 28 січня, відбувся унікальний захід – «Мозаїка дотику». В рамках цього проекту діти з вадами зору встановили рекорд Гінеса – колективна робота пальчикового живопису від дітей з вадами зору на полотні розміром 20х10 метрів. Рекорд став офіційним та був зафіксованим представниками книги рекордів Гінеса України.

Над полотнищем працювали діти, які повністю не бачать і які проходять реабілітацію, а також діти, які частково не бачать, але яких зір відновлюється. Для встановлення рекорду Гінеса діти малювали протягом двох тижнів. З ними проводили заняття, щоб вони для себе визначилися якою ж має бути ця картина, щоб кожен зміг намалювати свої мрії – свій світ.

Кожен і цих діток є індивідуальність і кожен має свій ідеальний світ. В когось – це велике безмежне та красиве небо, в когось – це велике сонце, в когось – це дерева, люди, які тримаються за руки, кульки, які летять у повітря, птахи та інша жива природа. На спільних заняттях дітки разом прийшли до висновку, яким же має бути цей ідеальний світ. Відповідно, було зроблено ескіз та підготовлена ця картина. Після того, як ця робота висохла, вона була підписана. По завершенні малюнку діти на білому сонечку, яке намальоване в правому верхньому кутні полотнища поставили свої авторські відбитки рук, так кожен з авторів лишив у цій картині часточку себе.

Авторське полотнище демонструватиметься у відкритій галереї Палацу мистецтв де кожен може підійти, подивитися на неї, побачити хто брав учать в роботі над цією картиною, вдуматися у її концепцію і зрозуміти для себе яке бачення світу у її маленьких творців.

Коментувати